Sabina Ddumba och Kikki Danielsson är två av deltagarna i årets så mycket bättre. Foto: TT

Kikki Danielsson gör upp med ”den gamla skiten”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det åter dags för Så mycket bättre och nya artister ska tolka varandras låtar. Men för Kikki Danielsson är det mer än så, det är chansen att få börjar prata om musik igen.

Countrysångaren Kikki Danielsson berättar att hon hoppas att medverkan i Så mycket bättre kan leda till att hon ses mer som musiker än som löpsedelsstoff framöver.

– Ja, det är därför jag blev glad att de ringde och frågade om jag ville vara med. Då kan man göra upp med den gamla skiten, rensa och berätta det man vill och så är jag nöjd med det. Och så får ni också vara det, alla journalister och alla nyfikna. Nu blickar jag framåt och det har jag försökt göra i många år, men det har varit svårt när alla är nyfikna på sånt som hände för 10-15 år sedan, säger hon.

”Jag var euforisk”

Hennes egen dag, då artisten själv får bestämma aktiviteter och de andra deltagarna tolkar hennes låtar, beskriver hon som en av de bästa dagarna i sitt liv.

– Min dag går inte att beskriva, jag var helt euforisk. Folk frågar mig ofta ”är du lycklig?” Nej, säger jag direkt då. Det finns inte en människa som går runt och känner sig lycklig hela tiden, fast vi skulle vilja, men det här var… jag lyfte från golvet, jag sov inte en sekund, säger hon.

Sabina Ddumba och Kikki Danielsson är två av deltagarna i årets så mycket bättre. Foto: TT

Kärlek och inspiration

Sabina Ddumba, som bland annat står bakom världshitten ”Not too young” säger också att programmet är något av det bästa hon gjort.

– Man blev så fylld av kärlek och inspiration, det är så sällan man får sitta och prata djupt om musik, det är helt fantastiskt, det är en av de bästa grejerna jag gjort, säger hon.

Mest förvånade blev Sabina Ddumba över Anders ”Moneybrother” Wedins tolkning av henne låt.

– Anders överraskade mig rejält, vi är som natt och dag. Han är punk, det är stökigt, jag är inte sån och min musik är inte stökig, jag blev fascinerad av hur han gjorde, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.