Hårdare regler införs för att motverka spelberoende. Foto: TT

Kina stramar åt regler för unga nätspelare

Publicerad

Kina stramar åt reglerna för unga som vill spela datorspel online. Personer under 18 år får nu bara spela en timme om dagen, mellan klockan 20 och 21 – och bara på fredagar och helgdagar.

Det är spelbolagen som ansvarar för att regelverket åtföljs, rapporterar Reuters med hänvisning till den statliga kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina.

Spelbolagen måste för att få sälja speltjänster i Kina kunna garantera att de kan verifiera vem som spelar och de får inte släppa in spelare under 18 år på andra tider än de tillåtna, enligt regelverket.

Tidigare regelverk begränsade barnens onlinespel till tre timmar per dag på helger och 1,5 timmar per dag på vardagar.

Den kinesiska myndigheten som utövar tillsyn över spelsektorn kommer i samband med att regelverket stramas åt även intensifiera och fördjupa inspektionerna på spelbolagen, för att försäkra att de håller sig till regelverket och har system för att motverka spelberoende på plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.