Stina Dabrowski. Foto: SVT

”Kom tillbaka till Publicistklubben”

Uppdaterad
Publicerad

Tre medlemmar har lämnat Publicistklubben i protest mot ordförande Stina Dabrowski.

Efter en debatt anordnad av Publicistklubben och efter ordförande Stina Dabrowskis medverkan i SVT:s Agenda, reagerade

-Ida, Martin och Daniel, kom tillbaka! Det är sådana som ni Publicistklubben behöver. Intelligenta, verbala, stridslystna som kan ta en fight. Stanna och argumentera, vi behöver er, skriver Stina Dabrowski i ett mail till Kulturnyheterna.

Stina Dabrowski bemöter också kritiken som hon får av bland andra avhopparen Ida Ali-Lindqvist, att  hon utan reflektion ”tar över stafettpinnen” kring problemformulering från Sverigedemokraterna. Hon skriver i mailet till Kulturnyheterna att hon står så långt från Sverigedemokraterna som någon människa kan göra.

-Vem kan man diskutera med, när och hur? Det är svåra frågor som vi behöver debattera, just därför behövs bland andra Ida, Daniel och Martin i Publicistklubben och jag hoppas verkligen att de kommer tillbaka, skriver Stina Dabrowski.

Dabrowski skriver också att medlemstillströmningen varit hög och föryngrad den senaste tiden, och att hon i måndags enhälligt blev omvald som ordförande på ett välbesökt årsmöte.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.