Komikern och skådespelaren Bob Saget blev 65 år gammal. Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Komikern och skådespelaren Bob Saget är död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren och komikern Bob Saget, mest känd som pappan Danny Tanner i komediserien Huset fullt, har hittats död på ett hotellrum i Florida, meddelar polisen i Orange County på Twitter under söndagen.

Saget är mest känd för rollen som Danny Tanner, pappa till döttrarna D.J., Stephanie och Michelle i tv-serien Huset fullt som sändes mellan 1987 och 1995. I uppföljaren Huset fullt – igen (2016–2020) repriserade han rollen.

Han var också stand-up komiker, programledare för America's funniest home videos och gjorde rösten till Ted Mosby i tv-serien How I met your mother. Han hade också roller i filmer som Dum och ännu dummare och regisserade filmen Dirty work.

Skådespelaren hade precis inlett sin turné med den egna showen I don't do negative tour, och ska ha uppträtt på Ponte Vedra Concert Hall i Jacksonville Florida på lördagskvällen. Polisen fick larm om att en man hade hittats på ett hotellrum vid klockan 16 lokal tid, det skulle visa sig att den avlidne var Bob Saget.

Dödsorsak okänd

Orsaken till hans död är ännu okänd men det fanns inga spår av våld eller droger, enligt en tweet från polisen i Orange County, Florida, uppger tidningen Variety.

Hyllningar från Hollywoodstjärnor har strömmat ut sedan nyheten om Sagets död blev känd, rapporterar The Hollywood Reporter. Bland annat skriver kollegan John Stamos på Twitter: ”Jag är förstörd. Jag är knäckt. Jag är i total chock. Jag kommer aldrig någonsin att ha en annan vän som honom. Jag älskar dig så mycket Bobby.”

Även stjärnor som Norman Lear, Whoopi Goldberg, Russel Crowe, Billy Crystal och Jon Stewart kommenterade skådespelarens död.

Bob Saget lämnar efter sig fru och tre barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.