Foto: CARL-JOHAN SÖDER CJS

Kristofer Lundström slutar på Kobra

Uppdaterad
Publicerad

Kristofer Lundström slutar som programledare för Kobra. ”Jag behöver byta miljö och hitta inspiration”, skriver han i ett brev på programmets facebooksida.

Kulturjournalisten Kristofer Lundström har frontat SVT:s kulturmagasin Kobra sedan 2002 då han tog över efter Ingvar Storm. Sedan 2015 leder han programmet tillsammans med Lina Thomsgård.

Men nu väljer han att sluta.

”Jag har bestämt mig för att sluta på Kobra. Bästa jobbet i världen”, skriver han på programmets facebooksida.

I ett inlägg förklarar han beslutet.

”Jag levt Kobra i stort sett dag som natt i 15 år. Svävat på moln när det gått bra, svurit mig genom sömnlösa nätter när det blivit fel. Det har tagit på krafterna och jag behöver byta miljö, faktiskt mest bara för att byta miljö. Och hitta inspiration. Så kanske jag är tillbaka om ett halvår, kanske om ett år, kanske aldrig. Men fan vad kul det varit. Idag städar jag skrivbordet, imorgon känner jag fantomsmärtor.”

Kristofer Lundström kommer att vara programledare för Kulturnyheterna efter årsskiftet.

Läs hela brevet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.