Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVTs tv-kritiker tipsar om veckans bästa krimserier.

Tv-kritikern om nya krimserien: ”Väldigt modernt”

Uppdaterad
Publicerad

Ett mysterium utlöst av en podcast, ett spiondrama och mystiska mordfall i Australien. Bland veckans tre krimserier finns mycket spänning.

– Den har minst två tvistar i varje avsnitt, säger tv-kritikern Linus Fremin om ett av veckans tips.

I veckans streamingtips är det krim som är fokus – i tre olika delar av världen. I serien Karen Pirie: Kalla fall, befinner vi oss i Storbritannien där en ung detektiv börjar undersöka ett mord efter att fallet som begåtts för länge sedan tas upp igen i en podcast.

– Bara att det är en ung utredare gör det spännande, tycker tv-kritiker Linus Fremin.

I den andra serien, Rabbit Hole, har vi förflyttat oss till USA, där Kiefer Sutherland spelar spionen John Weir som blir indragen i en konspiration och anklagad för mord.

Veckans sista serietips, Savage river, handlar om en kvinna som efter flera år i fängelse flyttar tillbaka till en småstad i Australien, där ett mord skakar invånarna.

– Det är en växande genre som många kallar Australian gothic, där man är ute i de mindre orterna och det sker konstiga mystiska mord, säger Linus Fremin. 

Se mer om serierna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.