Kritikstorm på sociala medier mot Gröna Lunds konsertprogram

Uppdaterad
Publicerad

Gröna Lunds konsertscen har kritiserats för att inte ha bokat någon kvinnlig artist som huvudakt i sommar. Nu svarar arrangörerna på kritiken. 

– Det handlar inte om att vi inte vill eller försökt boka kvinnliga artister, men det är inte alltid man kan få alla artister som man vill ha, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund.

På nöjesparkens mindre scen har man i nuläget presenterat fyra kvinnliga akter, totalt rör det sig om nio kvinnor. På den stora scenen är samtliga 14 akter manliga, och totalt rör det sig om 27 män där.

I sociala medier riktas skarp kritik mot den ojämna könsfördelningen.

– Jag förstår att man kanske blir upprörd när man ser hur fördelningen ser ut nu. Men jag vill att man ska vänta, för vi har inte släppt hela vårt konsertschema ännu och vi har många artister kvar, både manliga och kvinnliga, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund i Stockholm. 

Kommer boka fler artister

Hon menar att Grönan Live har försökt boka flera kvinnliga artister utan att lyckas och att det varit hård konkurrens mellan bokningarna av kvinnliga turnérande artister. 

Kan du förstå kritiken?  

– Vi är självklart självkritiska så till vida att vi måste jobba hårdare med de här frågorna. 

Rättelse: I en tidigare version av den här artikeln uppgavs fel antal  bokade akter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.