Demi Lovato, Ava Duvernay och Cynthia Nixon är några kulturpersonligheter som fördömer attacken på Kapitolium. Foto: Jordan Strauss AP/TT – Willy Sanjuan/TT – AP/TT

Kulturpersonligheter fördömer attacken på Capitolium

Uppdaterad
Publicerad

Flera Hollywood-skådespelare och artister har reagerat på våldsamheterna i Washington D.C. under gårdagen.

Satirikern och Borat-stjärnan Sacha Baron Cohen var tidigt ute och krävde av Facebook-grundaren Mark Zuckerberg att Trump skulle stängas av. Filmskaparen Ava Duvernay, som bland annat gjort filmen Selma citerade Trump ironiskt och postade dessa bilder: Gå hem nu – Vi älskar er, ni är väldigt speciella”.

Sex and the city-stjärnan Cynthia Nixon, som också ställde upp i guvernörsvalet i New York 2018, kallar de våldsamma demonstranterna för ”inhemska amerikanska terrorister”.

Skillnad mellan gårdagen och sommarens protester

Skådespelaren Michael Keaton skriver att han minns tårgasen och hur han blev jagad av polisen när han protesterade mot Vietnam-kriget och han frågar sig också varför nationalgardet inte var på plats från början, som de var under sommarens black lives matter-protester.

Sångerskan Demi Lovato påpekar också skillnaden i polisstyrka och skriver på Twitter att hon är inne i studion och jobbar på nytt material, baserat på gårdagens händelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.