Kurt Cobain Foto: Robert Sorbo / TT Bild

Kurt Cobains liv kan bli musikal på Broadway

Uppdaterad
Publicerad

Nu öppnar Cobains änka, rockmusikern Courtney Love för att hans liv kan komma att bli en musikal.

I år är det 20 år sedan Nirvanas frontman Kurt Cobain hittades död. Det kommer att uppmärksammas med bland annat en dokumentär.

Courtney Love berättar för NME att Kurt Cobains liv och hans musik kan komma att bli en musikal ifall att rätt personer blir involverade i projektet.

”Efter att ha läst massor av Nirvana fanmail och inlägg på sociala medier som puffar för att en musikal ska bli verklighet, har både jag och Frances Bean Cobain (Kurt och Courtneys dotter) funderat länge och väl.

Mycket troligt att det blir musikal

Vi har kommit överens om att om vi kan nå upp till den högsta hyllan och välja ut en grupp av de mest respekterade författare, producenter och regissörer, då är det mycket troligt att det blir en musikal på Broadway”, säger Love och fortsätter:

 ”Det måste vara en fantastisk historia, en berättelse som man inte har fått ta del av innan. Jag skulle ägna otaliga timmer med ett A-lag för att skapa ett projekt som speglar Kurt på det mest respektfulla och ärliga sätt.

Känslomässig upplevelse

Det kommer bli hans berättelse, hans musik och hans arv som kan komma att uppstå på scenen för alla människor i världen, men jag gör det främst för vår gemensamma dotter.

Jag känner att hennes fars anda kommer att vara närvarande och att han kommer att sitta i teatern med henne och det kommer att vara den mest känslomässiga upplevelsen i våra liv”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.