Harvey Weinstein lämnar en rättegångsförhandling i New York i augusti. Foto: AP/TT

Kvinnlig komiker konfronterade Weinstein – blev utbuad

Uppdaterad
Publicerad

En komiker och två personer i publiken blev utbuade och ombedda att lämna lokalen efter att ha konfronterat Harvey Weinstein på en kulturklubb i New York, skriver The Guardian.

Den våldtäktsanklagade före detta filmmogulen har släppts fri mot borgen i väntan på rättegång och har gjort få offentliga framträdanden den senaste tiden. Men i veckan dök han upp på Actor's hour – en talangklubb i New York för musiker, regissörer, skådespelare, komiker och författare.

Weinstein satt vid ett bord tillsammans med flera unga kvinnor och två livvakter. Hans närvaro uppmärksammades av komikern Kelly Bachman under dennes uppträdande, som jämförde Weinstein med seriemördaren i skräckfilmerna ”Terror på Elm Street”.

Kampanjen #MeToo

”Det finns en Freddy Kreuger i rummet”, sade hon från scen.

Två andra kvinnliga komiker slöt upp bakom Bachman och bad Weinstein att lämna klubben. Alla höll dock inte med och de tre komikerna blev utbuade, häcklade och själva ombedda att lämna. Men kvinnorna möttes också av applåder från delar av publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet