Kyrkklockor i Stockholm spelar Avicii

Publicerad

Nu hyllas Avicii av kyrkklockorna i sina gamla hemkvarter. När klockan slår 12 klingar hans ”Wake me up” ut över Östermalm i Stockholm från Oscarskyrkans klockor, varje dag fram till fredag, rapporterar P4 Stockholm.

-Avicii betydde otroligt mycket för otroligt många människor över hela världen. Det såg vi i lördags då det var en hyllning på Sergels torg som samlade väldigt många, säger Jacob Engvall, informatör vid Oscars församling, till P4.

Betytt mycket för väldigt många

-Han har helt enkelt betytt mycket för väldigt många och det här är en ganska lätt sak för oss att göra för att hylla honom i hans hemförsamling.

Initiativet kommer från stockholmaren Ulrika Martin, som tog kontakt med församlingen när hon hörde talas om att domkyrkan i nederländska Utrecht spelat Avicii-låtar i helgen.

Född och uppvuxen i Oscars

-De känns coola, jag är verkligen stolt över dem. Han är född och uppvuxen i Oscars, så det är klart att de ska hålla i det här, säger hon till SVT Kultur.

Den som inte har vägarna förbi Östermalm kan lyssna på P4 Stockholms hemsida.

”Avicii” Bergling hyllas av Oscarskyrkan i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.