Laleh. Foto: Scanpix

Laleh fick ”avslag från Migrationsverket” via filmfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Laleh Pourkarim blev upprörd när hon fick inbjudan till filmen ”I am Reva”.

”Laleh Pourkarim, 19 820 610, kvinna ... Migrationsverket beslutar att avslå din ansökan om vidare uppehållstillstånd”. Så inleds inbjudan till filmvisningen av ”I am Reva” på Göteborgs internationella filmfestival.

Inbjudningskortet är minst sagt likt ett brev från Migrationsverket, och artisten Laleh kände sig illa till mods när hon tog emot pappret.

”Göm brevet för hjärtsjuka”

”Inbjudan till #gbgfilmfestival väcker obehagliga minnen. Jag förstår de goda avsikterna verkligen och att man får tåla lite för en god sak, men det är lite som att skicka ett falskt cancerbesked till en som redan haft cancer”, skriver artisten på sin Twitter, och fortsätter:

”Ska väcka debatt, vilket är bra. Låt gå. Men göm brevet för hjärtsjuka som fått sådana brev förut! kom som myndighetsbrev.”

”Det är inte meningen”

Filmens regissör Naures Sager säger att han förstår att Laleh tog ill upp, i en intervju med Kulturnyheterna idag.

Migrationsverket tänker ta upp frågan med sin rättchef i dag, berättar presschefen Fredrik Bengtsson för Aftonbladet.

Göteborgs filmfestival står inte bakom inbjudan till premiärvisningen och hade ingen aning om hur den skulle komma att utformas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.