Lana Del Rey har bytt ut mörker mot glädje i nya albumet Foto: TT/AP

Lana Del Rey bekräftar teorier om album-omslag

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Lana Del Rey släppte fjärde albumet ”Lust for life” har fansen spekulerat. Hon är känd för sitt mörker, men på senaste omslaget är hon raka motsatsen med blommor i håret och leende läppar. Nu har artisten bekräftat att omslagen tillsammans bildar ett narrativ.

Spekulationerna kring de fyra omslagen har framför allt handlat om att samma bilar återkommer, och att de fyra omslagen tillsammans verkar gestalta utvecklingen från inre mörker till ljusare tider.

Läs mer: Recension: Lana del Rey ”Lust for life”

I en intervju med NME säger sångerskan nu att fansen har rätt.

– Allt det där är sant. Bilen på nya albumomslaget är samma modell som på ”Born To Die”. På ”Ultraviolence” och ”Lust for life” är det samma bil, min egen Mercedes.

”En berättelse om att växa”

Det genomgående temat är en slags inre resa, från mörker och melankoli till glädje. Sångerskan berättar att bilarna har en symbolik.

– Att vara på väg, eller att ha ett mål, har haft stor betydelse i låtarna, säger Lana Del Rey.

Men även om Lana Del Rey säger att det funnits en medvetenhet kring både musiken och den visuella paketeringen av den, håller hon sig på en ganska abstrakt nivå och går inte in på några personliga detaljer.

– Jag gillar att ha ett narrativ i låtlistorna och kontinuitet i diskografin. Det är en berättelse om att växa, säger hon till NME.

De fyra album-omslagen Foto: Universal music group

Häxkonst också

En annan spekulation som sångerskan bekräftade i intervjun är att hon försökt använda häxkonst mot Donald Trump. Teorin föddes efter en mystisk tweet hon publicerade i februari, där hon använde ockult symbolik.

– Ja, jag gjorde det, varför inte? Jag gör en massa sk*t, säger hon:

– Jag är på samma linje som Yoko Ono och John Lennon, jag tror att det finns en kraft i vibrationerna av en tanke. Dina tankar är väldigt kraftfulla, och de blir till ord, och ord blir till handling, och handling leder till fysisk förändring, säger hon och avslutar:

– Jag tror verkligen att ord är en av de sista formerna av magi och jag är lite av en mystiker i hjärtat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.