Här auktioneras Lars Noréns ägodelar ut till högstbjudande

Publicerad

En italiensk cykel, en elektrisk skrivmaskin och mängder av stolar. Det är några av en mängd ägodelar tillhörande Lars Norén som nu aktioneras ut till högstbjudande.

Efter att ha insjuknad i covid-19 gick Lars Norén bort i vintras. I helgen är det dags för en auktion där en samling saker som ägts av dramatikern ska gå under klubban.

– Internationellt är det här vanligt, att man säljer samlingar från kända personer som Yves Saint-Laurent eller David Bowie, säger Anders Rydén, vice vd på Bukowskis.

Sammanlagt rör det sig om 175 föremål som Norén uppmanade sina anhöriga att sälja innan han gick bort. Bland annat säljs det skrivbord som var Noréns arbetsplats när han skrev flertalet av sina verk.

Intresset för ägodelarna har hittills varit stort. Men en känd persons ägodelar behöver inte alltid resultera i stora summor, menar Anders Rydén.

– Hade det inte varit ett speciellt hem eller speciell estetik, så tror inte jag det hade gått. Det måste finnas en tanke och en själ i hemmet och samlingen för att det ska bli ett resultat, säger Anders Rydén.

Auktionen ”Lars Norén – ting” pågår på Bukowskis 8-17 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.