– Jag behöver bara en ny utmaning, säger Arpi till GP. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Ledarskribenten Ivar Arpi lämnar SvD

Uppdaterad
Publicerad

Debattören och skribenten Ivar Arpi lämnar sitt jobb på Svenska Dagbladet. Det skriver han själv på Facebook. Arpi har varit ledarskribent för tidningen sedan 2013.

Under sina år på SvD har Ivar Arpi har varit en av tidningens mest lästa och uppmärksammade ledarskribenter. Men nu väljer han att lämna tidningen, och meddelar nyheten till sina följare på sociala medier.

Vart det bär av härnäst framgår dock inte, men i inlägget ser Arpi med värme tillbaka på åren på tidningen och med kollegorna:

”Jag har sett fram emot att gå till jobbet. Om inte annat för att vi har skrattat ikapp så gott som varje morgonmöte. När jag ser tillbaka på de här sju åren är det framför allt den värmen jag minns. Nu sitter jag här ensam på ett tomt kontor och skriver min sista ledare. Jag ser fram emot nästa utmaning. Tack för den här tiden, SvD”, skriver han.

”Behöver en ny utmaning”

I en intervju med Göteborgs-Posten säger Arpi att han har fått flera nya jobberbjudanden och förtydligar varför han lämnar SvD nu:

– Några skäl egentligen. Man utvecklas med olika jobb. Oavsett hur bra man har det vill man fortsätta att utvecklas. Jag hoppas kunna göra det som skribent där jag landar nu. Det har inget att göra med att jag är missnöjd med arbetsplatsen jag går från. Jag behöver bara en ny utmaning, säger han till GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.