Lena K Samuelsson kliver in som publisher på Aftonbladet. Foto: TT

Lena K Samuelsson tar över som publisher på Aftonbladet

Publicerad

Lena K Samuelsson tar över publisherrollen på Aftonbladet efter att Sofia Olsson Olsén meddelat att hon nu lämnar tidningen.

I december förra året klev Lena K Samuelsson in som tillförordnad publisher efter att Sofia Olsson Olsén sjukskrivit sig till följd av det hårda tryck som uppstod mot tidningen i samband med metoo-rörelsen.

Nu tar hon över rollen helt. Det efter att Sofia Olsson Olsén meddelat att hon lämnar tidningen.

– Under min rehabiliteringstid har jag kommit fram till att jag vill gå vidare i yrkeslivet. Aftonbladet är en fantastisk arbetsplats med en unik ställning i samhället. Att lämna är därför inte lätt. Men nu mår jag bra igen och har landat i beslutet, säger Sofia Olsson Olsén i en kommentar till Aftonbladet.

Trakasserianklagelser

Under hösten stormade det kring Sveriges största tidning. Det bland annat efter att många kvinnliga medarbetare har uppgav sig missnöjda med att projektet Dokumentet 2.0, där kvinnorna skulle beskriva hur de upplever sin arbetssituation, lades ner efter flera turer.

Flertalet medarbetare på tidningen anklagades också för trakasserier och olämpligt beteende i samband med metoo-rörelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer