• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Lena PH bjuder på ny version av ”Dansa i neon”

Uppdaterad
Publicerad

Lena Philipsson är programledare under första deltävlingen av årets Melodifestival. Och då lovar hon bjuda mello-fansen på en av sina gamla hits.

– Jag har några stycken kända gamla låtar och en av dem är det, sade hon hemlighetsfullt till SVT Nyheter före genrepet på fredagskvällen.

Det är mycket som är nytt i årets Melodifestival. Och visst märks det att publiken saknas i Annexet.

Utan någon genrepspublik så var det bara presskåren som fick följa fredagskvällens genrep på avstånd från pressrummet. Det skruvades på sig bland reportrarna ett flertal gånger då en ovan tystnad uppstod i programmet. Och då låtskrivarna presenterades med heminspelade mobilfilmer.

Kommer inte vara som vanligt

Men så hade också Christer Björkman förvarnat om att en del skulle kännas annorlunda i år.

– Det kommer det vara en invänjningsperiod för tittarna. De har en bild i huvudet om hur det ska se ut och så kommer det inte vara. Det kommer vara något annat, sade Christer Björkman under presskonferensen tidigare på fredagen.

Björkman tryckte då på att programmet stundtals kan vara lite mera lågmält än då Melodifestivalen i vanliga fall ska bjuda på show i en fullsatt arena. Men en del känns ändå igen från hur det brukar se ut. Programledaren Lena Philipsson bjuder, utöver ett par inspelade sketcher, på musik både i början av programmet och i mellanakten – precis som det har sett ut i Melodifestivalen på senare år.

– Även om det inte är någon publik så ser det ut som en helt vanlig Melodifestival på många sätt. Det är de tävlande, det är programlederiet och så kommer det ett par mellanakter, säger Lena Philipsson.

”Dansa i neon” i ny tappning

Programmet börjar med att Philipsson spelar sin nya låt ”Lära så länge man lever” vid en flygel mitt på golvet. Och senare i programmet bjuder hon på en riktigt gammal schlagerhit. I programmet byggs det upp som om det är mikrofonstativ och ”Det gör ont” som vi ska få se – men i stället blir det ”Dansa i neon” i en helt ny tappning.

Men egentligen var det inte så här det skulle se ut. Från början var det inte tänkt att hon skulle vara den enda gästprogramledaren vid sidan av Christer Björkman i den första deltävlingen. Egentligen skulle Philipsson få sällskap av Danny Saucedo. Allting var bokat och klart – men då ändrade sig Saucedo.

– Vi hade ett första innehållsmöte och så sa han att om jag ändå ska vara här så kan jag väl tävla lika gärna. Så jag fick ta en annan roll och fråga att vad har du för låt då? säger Christer Björkman.

Produktionen tyckte mest att det var kul att Saucedo nu var beredd att stå på mello-scenen igen, försäkrar Björkman. Så planerna gjordes om och det slutade med att Lena Philipsson nu får axla rollen som programledare själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.