Liam Neeson spelar huvudrollen i Tarik Salehs nya film. Foto: TT

Liam Neeson spelar huvudrollen i Tarik Salehs nya film

Uppdaterad
Publicerad

Liam Neeson ska spela amerikansk krigskorrespondent i Tarik Salehs nya film Charlie Johnson in the flames. Filmen baseras på en kanadensisk deckare skriven av akademikern och ex-politikern Michael Ignatieff.

Regissören Tarik Saleh fick en Guldbagge för bästa film förra året för The Nile Hilton Incident, om en korrupt polis i Kairo. Nu tar han sig an en ny thriller, denna gång baserad på en deckare skriven av kanadensaren Michael Ignatieff. Charlie Johnson in the flames handlar om en amerikansk krigskorrespondent som rapporterar från krigets Kongo.

Huvudrollen som Charlie Johnson kommer att spelas av Liam Neeson, känd från filmer som Schindler's List och Taken. Just nu befinner sig representanter för filmen på filmfestivalen i Cannes för att sälja rättigheter till filmen, rapporterar amerikanska Deadline.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Filmfestivalen i Cannes 2018

Mer i ämnet