Lou Reed dödshotad efter samarbetet med Metallica

Uppdaterad
Publicerad

Metallica-fans har hotat att skjuta ihjäl Lou Reed på grund av hans samarbete med rockbandet. Det uppger Reed i en intervju.

Samarbetet mellan rockbandet Metallica och legenden Lou Reed, känd från Velvet Underground, har blivit en enorm snackis i musikvärlden. Nyligen släpptes deras gemensamma album ”Lulu”, ackompanjerat av många besvikna recensioner.

Dödshot från fansen

Och det är inte bara musikkritikerna som tycker att Metallica och Lou Reed är bättre var och en för sig. I en intervju med tidningen USA Today säger Lou Reed att han fick ta emot dödshot från missnöjda Metallica-fans, redan innan skivan hade släppts:

– De hotar att skjuta mig, och det bara för att jag dök upp. De har inte ens hört skivan än, och de rekommenderar diverse sorters tortyr och död.

Sugen på uppföljare

”Lulu” är en skiva som blandar Lou Reeds karaktäristiska sång med Metallicas hårda gitarrer. Den har inspirerats av den tyska dramatikern Frank Wedekinds pjäs från 1913, som handlar om en utnyttjad dansare.

Lou Reed verkar inte låta sig stoppas av arga fans. Han har själv sagt att ”Lulu” är en av hans bästa skivor, och i ovan nämnda intervju hintar han även om en möjlig uppföljare. Enligt musiktidningen NME jobbar Metallica på ett nytt album just nu.

Rebecka Ljung/Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.