Foto: TT/AP

Louis C.K. erkänner sexuella ofredanden

Uppdaterad
Publicerad

Anklagelserna som riktats mot komikern är sanna och han känner ånger, rapporterar AP.

Komikern och regissören Louis C.K. har anklagats av fem kvinnor för att bland annat ha onanerat framför dem mot deras vilja. Tidigare har Louis C.K. inte velat uttala sig, men nu rapporterar nyhetsbyrån AP att han erkänner att han gjort sig skyldig till sexuellt ofredande.

Ofredandena begicks mellan 2002 och 2005, enligt kvinnorna. Louis C.K skriver:

”Berättelserna är sanna. På den tiden intalade jag mig att det jag gjorde var okej eftersom jag aldrig visade kvinnor min penis utan att fråga först, vilket också är sant. Men vad jag lärde mig senare i livet, för sent, är att när man har makt över en annan person, är att fråga denna om hon vill se din penis inte en fråga. Det är en besvärlig situation för dem.”

Ångrar sig

Han skriver vidare att han utnyttjade sin ställning som beundrad komiker, att han ångrar sig och ”inte förlåter sig själv för någon aspekt av sitt beteende”.

Anklagelserna, som först publicerades i New York Times, och riktades mot stjärnkomikern av kvinnliga kollegor ledde till att amerikanska HBO plockade allt material med komikern och distributionsbolaget The orchard valde att ställa in lanseringen av långfilmen I love you, daddy, som C.K. regisserat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.