Daisy Ridley spelar Rey i ”The last jedi”, som får en uppföljare i december 2019. Arkivbild

Lucasfilm: Flera ”Star wars”-filmer på gång

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen rapporterade amerikanska medier att Disney lägger flera planerade sidofilmer i ”Star wars”-serien på is. Men nu säger källor på Lucasfilm, dotterbolaget som grundats av ”Star Wars”-skaparen George Lucas, till ABC News att uppgifterna är falska.

Uppgifterna om att Disney stoppar Star Wars-spinoffs kom efter att filmen om rollfiguren Han Solo fått ett ljummet mottagande. Men nu uppger alltså källor på Lucasfilm att det inte stämmer. Man jobbar fortfarande med flera filmer i serien, förutom dem i en kommande trilogi som man redan utannonserat.

Den trilogi som pågår just nu, med ”The force awakens” och ”The last jedi” får en avslutande del som än så länge kallas ”episod IX” och har premiär i december 2019.

Det har ryktats om sidofilmer som ska handla om bland annat rollfigurerna Obi-Wan Kenobi och Boba Fett. Representanter från Lucasfilm vill inte kommentera några obekräftade filmer i nuläget, enligt ABC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.