Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Årets pris är Ludwig Göranssons fjärde Grammy i ordningen. Foto: Valerie Macon/AFP

Ludwig Göransson vinner Grammy för musik i ”Oppenheimer”

Uppdaterad
Publicerad

Svenske kompositören Ludwig Göransson vinner kategorin bästa filmmusik på amerikanska Grammygalan 2024 för sin musik i ”Oppenheimer”. Det blir hans fjärde Grammy.

Ludwig Göransson var nominerad i fem kategorier i årets Grammy Awards, bland annat för bästa filmmusik. På söndagskvällen stod det klart att han kammat hem priset för musiken till storfilmen ”Oppenheimer”, rapporterar Deadline.

Det blir därmed hans fjärde Grammy.

Och det är inte heller första gången filmmusiken till ”Oppenheimer” prisas. Tidigare i år tilldelades Ludwig Göransson en Golden Globe för bästa filmmusik. Musiken fick även en Oscarnominering.

Flera svenskar bland nomineringarna

Andra svenskar på galan var hårdrockbandet Ghost som var nominerade i kategorin bästa metalframträdande, en nominering de fick även förra året. Varken i år eller förra ledde till någon vinst.

Även den svenskamerikanske bluesmusikern Eric Bibb var nominerad i kategorin bästa traditionella bluesalbum för tredje gången. Inte heller han tilldelades något pris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.