Lykke Li är aktuell med en festival med endast kvinnliga artister. Foto: Thomas Johansson/TT

Lykke Li anordnar ny festival – med endast kvinnliga artister

Uppdaterad
Publicerad

Förra året gick den mansfria Statement festival av stapeln och i år har Öland Roots en line-up som består av bara kvinnliga artister. Nu har Lykke Li presenterat Yola Fest – en festival med bara kvinnliga musiker.

Artisten Lykke Li har flera kända låtar bakom sig som till exempel I'm good, I'm gone och Until we bleed. Artisten släppte sitt senaste album So sad so sexy förra året. Nu arrangerar Lykke Li endagsfestivalen Yola Fest, som ska vara en hyllning till konsten, kulturen och musiken gjord av samtidens kvinnor.

Lykke Li själv kommer att uppträda på festivalen, men även flera andra stora artister som Cat Power och Charli XCX, som spelat med svenska gruppen Icona Pop på låten I love it.

Exklusivt uppträdande

Ett av de stora dragplåstren är Courtney Love som tillsammans med The chateau band ska göra ett exklusivt akustiskt uppträdande.

Yola Fest tar äger rum den 8 juni i Los Angeles i sommar. En del av biljettintäkterna kommer att skänkas till ett center för kvinnor i Los Angeles.

I Sverige finns det också exempel på kvinnodominerande festivaler. Förra året gick den mansfria Statement festival av stapeln i Göteborg, festivalen fälldes av diskrimineringsombudsmannen då det ansågs diskriminerande att beskriva festivalen som mansfri. I år har reggaefestivalen Öland Roots en line-up som består av endast kvinnliga akter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.