Foto: Mattias Ahlm, Sveriges Radio

Utsattes för grooming som ung – berättar i Sommar i P1

Uppdaterad
Publicerad

Mathilda Hofling från Västerås blir Lyssnarnas sommarvärd i årets Sommar i P1, skriver redaktionen i ett pressmeddelande. I sitt program berättar hon om när hon som tonåring utsattes för grooming på nätet – ett helvete som plågade henne under hela hennes tonårstid.

I år har lyssnarna röstat fram Mathilda Hofling till sommarvärd i Sommar i P1. I sitt program kommer hon att berätta om hur hon som tonåring blev pressad av vuxna män att skicka nakenbilder i flera års tid.

– Det som hänt mig är mycket vanligare än många tror och jag önskar att alla vågar orka lyssna på min berättelse. För det jag har att säga har jag inte kunnat prata om förrän nu – hur jag som barn groomades in i ett nätverk som manipulerade och skrämde mig till tystnad och där vuxna män gjorde mitt tonårsliv till ett helvete, säger Mathilda Hoflin.

Lyssnarnas Sommarvärd sänds den 14 juli klockan 13 i P1 och i appen Sveriges Radio Play. Poddversionen släpps kl. 07.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.