Madeleine In Hwa Björk är lyssnarnas sommarvärd i P1

Uppdaterad
Publicerad

Madeleine In Hwa upptäckte i 30-årsåldern att hon blivit förväxlad med en annan flicka på ett barnhem i Seoul i Sydkorea.

När Madeleine In Hwa Björk började söka sina biologiska rötter visade det sig att hon som liten förväxlats med ett annat barn på barnhemmet.

”Jag kommer prata om hur jag upptäckte att jag blev förväxlad med ett annat barn på barnhemmet i Sydkorea, om vilka konsekvenser det inneburit och om varför det är dags att vi på en samhällsnivå börjar prata om adoption på ett obekvämt sätt. För mig är det viktigt att musiken bär berättelsen, så jag kommer välja musik som anknyter till det jag berättar, antingen i känsla eller i text”, säger Madeleine In Hwa Björk i ett pressmeddelande.

I år kom 450 bidrag in från personer som ville bli lyssnarnas sommarvärd. Åtta valdes ut och nu har alltså Sveriges Radios publik valt ut Madeleine In Hwa Björk.

Madeleine In Hwa Björks sommarprat sänds 17 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.