Steven Avery, huvudperson i ”Making a Murderer”. Foto: TT

”Making a murderer” kommer tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

En ny säsong av den populära dokumentärserien ”Making a Murderer” är på gång.

De kommande avsnitten kommer att följa Steven Averys och Brendan Dasseys advokater.

Det tog skaparna av ”Making a Murderer”, Laura Ricciardi och Moira Demos, tio år att följa utredningen av mordet på Teresa Halbach i Wisconsin i USA 2005.

Huvudmisstänkt och till slut dömd blev Steven Avery – som när Teresa Halbach mördades just hade kommit ut ur fängelset, efter att redan ha suttit oskyldigt dömd för ett annar mord i 18 år.

Hans systerson Brendan Dassey dömdes också för mordet på Halbach.

Kritiserad hårdvinkling

Dokumentärserien driver tesen att Steven Avery döms oskyldig igen – för att han inte ska stämma de myndigheter som låste in honom den första gången.

Serien väckte starka reaktioner när den kom ut i slutet av förra året. En högljudd opinion till Steven Averys försvar växte fram, men det kom också kritik mot skaparnas hårda tesdrivning. Dokumentären var för vinklad till Averys fördel, tyckte en del.

Följer nya advokater

Den nya säsongen produceras av samma team och följer Steven Averys nya advokat Kathleen Zellner och Brendan Dasseys advokater Laura Nirider and Steve Drizin, meddelar nu Netflix i ett pressmeddelande.

Men hur många avsnitt det blir, och exakt när de kommer ut, är inte klart än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.