Dean Strang i ”Making a murderer”. Foto: Netflix

”Making a murderer”-stjärna får egen tv-serie

Publicerad

I spåren efter den hyllade tv-serien ”Making a murderer” har den lågmälda advokaten Dean Strang fått en otippad kultstatus. Nu får han en egen tv-serie.

Med stora pappajeans, sävligt korrekt manér och ett patos värdigt en Oscarstatyett intog advokaten Dean Strang tittarnas hjärtan i ”Making a murderer”. Nu återvänder en av 2015 års mest oväntade stjärnor till rutan i den egna tv-serien ”Dean Strang: Road to justice”, uppger Deadline Hollywood.

I åtta avsnitt kommer Dean Strang diskutera stora rättsfall som blottat svagheter och brister i det amerikanska rättssystemet. Vilket tv-bolag som kommer sända serien är ännu oklart.

För mer Strang rekommenderar Kulturnyheterna modebibeln ”Strangcore”, en odyssé i försvarsadvokatens väldigt amerikanska – och fängslande tråkiga – klädstil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.