Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Israeliska Avishai Cohen har beskrivits som ett musikaliskt geni och en av de 100 viktigaste kontrabasisterna i modern tid. Foto: Leif R Jansson / TT

Malmö avbokar Avishai Cohen – uppträdde på Moskvas jazzfestival

Uppdaterad
Publicerad

Malmö Live konserthus är senast i raden att avboka hyllade israeliska jazzmusikern Avishai Cohen. Avbokningarna kommer kort efter att han uppträtt på Putinstödda jazzfestivalen i Moskva.

Avishai Cohen trio uppträdde på Moskvas jazzfestival i juni, vilket väckt kritik inte minst bland ukrainska fans. Festivalen finansieras av en kulturfond som ägs av Vladimir Putin. Fonden har även lagt motsvarande närmare 170 miljoner kronor på kulturprojekt som sprider proryska budskap om kriget, enligt The Moscow times.

Avishai Cohen har även blivit avbokad i Polen och Belgien. Arrangörerna uttrycker solidaritet med Ukraina och anger uppträdandet i Moskva som en orsak.

Malmö Live vill inte kommentera varför konserten blivit inställd. Men i ett mejl som Kulturnyheterna tagit del av framkommer det att orsaken är spelningen i Moskva.

Kulturnyheterna har varit i kontakt med Avishai Cohen trio, som inte vill kommentera situationen just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.