Silvana Imam uppträder på Panoramascenen under Bråvallafestivalen 2017 (Arkivbild). Foto: TT

Man skadad under Silvana Imam-konsert – rapparen misstänkt för brott

Uppdaterad
Publicerad

Svenska rapstjärnan Silvana Imam misstänks för framkallande av fara för annan, efter att en man skadats under tisdagens konsert på Malmöfestivalen. Mannen skadades i och med att rapparen bjöd upp publiken på scenen och tumult uppstod.

”I stunden tänkte jag inte på att jag gick emot restriktionerna”, skriver Silvana Imam i ett mejl till Kulturnyheterna.

Det var på tisdagskvällen som Silvana Imam avslutade sin konsert på Malmöfestivalen med att bjuda upp publiken på scenen. Minst 120 personer uppskattas ha följt uppmaningen, vilket skapade ett tumult där en man trampades ner av publiken och blev blåslagen, enligt Malmöpolisen. Det rapporterar Sydsvenskan.

– Det är en mycket allvarlig situation och vi är tacksamma att det inte blev allvarligare än det blev. Personalen var helt oförberedd på händelsen, säger polisens pressinformatör Nils Norling till tidningen.

”Jag ville fira med er”

Det ska ha funnits en överenskommelse mellan festivalledningen och Silvana Imam om att en person skulle få komma upp på scenen under sista låten, men istället bjöd rapparen upp hela publiken, varpå situationen där mannen skadades uppstod.

”Malmö, ni vet hur mycket jag älskar er eller hur? Igår på encore-låten valde jag att ta upp folk på scen men kunde inte förhindra att så pass många kom upp. Jag ville fira med er. Under hela förra turnén tog jag upp folk på scen under samma låt och tänkte köra en favorit i repris så att säga. I stunden tänkte jag inte på att jag gick emot restriktionerna.”, skriver Silvana Imam i en kommentar till Kulturnyheterna.

Artisten tillägger att hon och teamet bett personen i fråga om ursäkt, men att ingen, som polisen beskrivit det, blivit nertrampad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.