Gina Carano kommer inte synas i nya Star wars-produktioner Foto: AP/TT

Mandalorian-skådis petas efter inlägg i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Gina Carano som spelar Cara Dune kommer inte att synas i The Mandalorian eller andra framtida Star wars-projekt efter inlägg hon skrivit i sociala medier.

En företrädare för Star wars-bolaget Lucasfilm, som ägs av Disney, skriver i ett uttalande:

”Gina Carano är för närvarande inte anställd av Lucasfilm och det finns inga planer för att hon ska bli det i framtiden. Oaktat det är hennes inlägg som svartmålar folk baserat på deras kulturella och religiösa tillhörighet motbjudande och oacceptabelt”.

Fans upprörda

Carano, en tidigare MMA-fighter som spelar Cara Dune i The Mandalorian, har de senaste månaderna skrivit inlägg som uppfattas ha drivit med transpersoner, ifrågasatt om ansiktsmasker motverkar covid-19-spridning och spridit osanna teorier om att det skulle ha förekommit omfattande valfusk i USA-valet. Detta har fått en del fans att bli upprörda och kräva att hon inte längre ska vara en del av Star wars-universumet.

I det senaste Tiktok-inlägget som skapat kontrovers jämförde hon det polariserade politiska klimatet i USA med nazityskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.