Mange Schmidt flyter högerut

Uppdaterad
Publicerad

Mange Schmidt har gjort en kampanjlåt för moderaterna, efter att artisterna Moneybrother och Timbuktu tidigare bekänt röd politisk färg.

Artisterna Mange Schmidt, Sofia Talvik och Wille Crafoord gör en vallåt åt Moderaterna inför riksdagsvalet i september. ”Flyter” kommer att framföras av trion vid flera moderata evenemang under valrörelsen, enligt ett pressmeddelande. Med textrader som ”om det flyter, låt det flyta” och ”om det funkar, låt det funka” verkar låtens paroll vara att det är dumt att ändra på ett fungerande koncept.

”Flyter” går att ladda ner gratis från Moderaternas hemsida.

Wille Crafoord deltog i Moderaternas valbarbete redan inför valet 2006, men för Mange Schmidt och Sofia Talvik är det premiär som vallokomotiv.

Moderaterna är sedan tidigare inte främmande för att använda pop-musik. Susanna Haby hade en dansvänlig dänga till hjälp när hon drev sin kampanj för en plats i Europaparlamentet 2009.

Även i det socialdemokratiska lägret finns popstjärnor. Moneybrother kommer att uppträda före Mona Sahlins partiledartal i Almedalen, och rapparen Timbuktu ”kom ut” som aktiv socialdemokrat i fjol.

TT/Mikael Ljung

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.