Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilka är de största konkurrenterna i finalen? SVTs reporter ställde frågan till flera finalister och ett svar var dominerande. Foto: Stina Stjernkvist/SVT/Hannah Lindgren

Marcus & Martinus om de vinner Melodifestivalen: ”Hur sjukt vore inte det”

Uppdaterad
Publicerad

I Melodifestivalens sista deltävling i Karlstad gick Marcus & Martinus som väntat direkt till final. Nu satsar de norska bröderna på att vinna det hela.

– Vi kommer att leverera, säger duon till SVT.

Redan i Melodifestivalen 2023 var tvillingbröderna förhandsfavoriter med bidraget ”Air”. Men konkurrensen mot Loreen var för stor och bröderna hamnade på en andraplats.

I år har de legat högst upp på vadslagningssidorna under hela Melodifestivalens turné. Nu berättar duon för SVT om hur sugna de är på att vinna finalen och få tävla i Eurovision song contest.

Melodifestivalen 2024

– Tänk att få representera Sverige – i Sverige! Hur sjukt vore inte det, säger bröderna i kör.

Kärlek från fansen

Att Marcus & Martinus är vinnartippade kommer inte till vilket pris som helst. Duon har tidigare berättat om att de känner press att leverera ett bra nummer.

Men kärleken från brödernas stora fanskara peppar bröderna att fortsätta leverera.

– Att få så mycket stöttning är helt sinnessjukt fantastiskt, de har varit med oss hela vägen, säger ena halvan av duon Martinus Gunnarsen.

– Det här är det största vi har gjort efter pandemin och det största vi gjort i våra karriärer. Nu håller vi bara tummarna och hoppas att det går ”all the way”, säger Marcus Gunnarsen.

Vilka är de största konkurrenterna i finalen? SVTs reporter ställde frågan till flera finalister och ett svar var dominerande. Se Marcus & Martinus reaktion i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet