Målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz. Foto: TT Bild

Massi Fritz: ”Min klient är otroligt lättad”

Uppdaterad
Publicerad

Målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz säger att hennes klient är mycket lättad efter domen mot kulturprofilen.

– Hon känner att det är en seger för rättvisan, säger Massi Fritz till SVT Kulturnyheterna.

Stockholms tingsrätt dömer den så kallade kulturprofilen till två års fängelse för våldtäkt. Han ska även betala 115 000 kronor till den målsägande kvinnan.

Målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz säger att hennes klient känner stor lättnad efter den fällande domen.

Kulturprofilen

– Hon är nöjd med att kulturprofilen faktiskt fälls till ansvar för en av våldtäkterna. Hon ser det som en seger för rättvisan och har återfått tron på vårt rättssystem.

”Känt oro och rädsla”

Massi Fritz beskriver tiden kring rättegången som en stor prövning för kvinnan.

– Det har förstås varit en oro och rädsla: ”ska domstolen bedöma mig som trovärdig och tillförlitlig?” Därför är det förstås otroligt viktigt för min klient att det blir en fällande dom.

Ska diskutera överklagan

Åtalet mot kulturprofilen innefattade två fall av misstänkt våldtäkt. Mannen fälldes för en våldtäkt men friades på den andra punkten.

Elisabeth Massi Fritz säger att hon nu ska överlägga med sin klient om den friande punkten ska överklagas.

– Vi får se hur det blir. Det jag gör nu är att gå igenom domen och analysera den med min klient, men också med åklagaren.

Kulturprofilen har under hela rättegången hävdat att han är oskyldig. Hans advokat Björn Hurtig säger till TT att den fällande domen kommer att överklagas till Hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturprofilen

Mer i ämnet