Max Martin med sitt polarpris under Polarpriset 2016 prisceremoni på Konserthuset i Stockholm. Foto: Christine Olsson/TT

Max Martins hitkavalkad ska bli musikal

Publicerad

En musikal utformad kring den svenska låtskrivaren Max Martins låtskatt är på gång. I en rekryteringsannons eftersöks nu ”exceptionella popsångare” till en musikal utformad kring denne popgigants hitkavalkad, skriver BBC.

Han har skrivit musik till Britney Spears, Katy Perry, Backstreet Boys, Justin Timberlake, Adele och Ariana Grande – med flera. Med sammanlagt 22 superhits som nått amerikanska billboards första plats anses Max Martin vara av världens mest framgångsrika låtskrivare.

Nu ska hans låtskatt bli musikal, enligt BBC. Det efter att en rekryteringsannons dykt upp där ”exceptionella sångare” i 20- till 30-årsåldern söks till en produktion där hans låtkatalog står som huvudinspiration.

Max Martin, eller Martin Sandberg, har beskrivits som den moderna popmusikens mästare. En världshitsmakare som jobbat med de främsta bland vår samtids popstjärnor sedan 1990-talet.

År 2016 tilldelades han Polarpriset. ”Med sitt öra för sångmelodier, sin musikaliska precision och hantverksskicklighet, har han förädlat och utvecklat den globala populärmusiken”, skrev juryn i sin motivering då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.