Karin Magnusson till SVT:s nya morgonprogram

Uppdaterad
Publicerad
Efter sommaren är det premiär för SVT:s nya morgonprogram som ersätter ”Gomorron Sverige”. Ny programledare blir Karin Magnusson som närmast kommer från Aftonbladet.

SVT är i färd med att göra om sitt morgonprogram. Karin Magnusson som bland annat varit med och byggt upp Aftonbladet TV, varit kulturchef och debattchef på tidningen och lett Kulturnyheterna värvas som en av programledarna.

– Karin Magnusson är en drömrekrytering. Hon har oerhörd bred journalistisk kompetens, säger Ulf Johansson, programchef på SVT Nyheter i ett pressmeddelande

Fokus för det nya morgontv-programmet är nyheter. Tanken är att det ska ”utspelas i en miljö som blir en helt ny scen för SVT, en pulserande, levande plats som – om vi lyckas med våra ambitioner – ska kännas som hela Sveriges epicentrum för nyheter i rörlig bild”, skriver SVT:s programdirektör Jan Helin i ett blogginlägg.

”Det jag helst arbetar med”

Karin Magnusson börjar på SVT i början av mars.

– Det ska bli otroligt spännande att vara med och bygga upp SVT:s nya morgonsatsning. Inriktningen på nyheter och aktualiteter känns helt rätt, det är det jag helst arbetar med, säger Karin Magnusson.

– Hon kommer att bidra med energi, tempo och kompetens, säger Ulf Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer