Foto: SVT

Jan Helin värd för nytt medieprogram på SVT

Uppdaterad
Publicerad

Jan Helin, programdirektör på SVT, tar plats framför kameran i det nya programmet Fönster mot medievärlden, där han tillsammans med inbjudna gäster diskuterar aktuella mediefrågor i ett poddliknande format.
”Den övergripande premissen är storslagen, programformatet är tämligen anspråkslöst”, beskriver SVT:s programdirektör själv programmet i ett blogginlägg.

I Fönster mot medievärlden kommer Jan Helin tillsammans med inbjudna gäster att sätta sig framför kameran för att diskutera mediernas utveckling och framtid.

Publiken kommer i programmet att få möta såväl erfarna publicister som nyskapare i medie- och techvärlden och samtalen kommer att blanda heta svenska publicistiska frågor med utblickar mot de epicentra som driver medieutvecklingen, skriver Jan Helin själv på SVT:s intranät.

Kommer att agera programvärd

I en programförklaring på programmets sida på SVT Play understryker Jan Helin att hans roll i produktionen inte kommer att vara den traditionella programledarens, snarare kommer han att agera värd för diskussionerna mellan gästerna.

– Hit kommer du om du är nyfiken på diskussioner med några av Sveriges ledande publicister, om du vill ta del av omvärldsspaningar från olika hörn av medievärlden eller träffa de journalister som har gjort de historier vi har pratat om, säger han i programförklaringen.

Fönster mot medievärlden kommer att publiceras en gång i veckan på SVT Play med start 28 maj. Programtiden kommer att variera, men kommer som längst att vara 60 minuter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer