Nyhetstjänsten Omni startar nyhetspodd Foto: TT

Omni startar nyhetspodd – vill konkurrera med Ekot

Uppdaterad
Publicerad

Nyhetstjänsten Omni tar sina nyhetsnotiser in i den lyssnade formen av nyhetsjournalistik. Under nästa vecka lanseras Omni pod, som säger sig vilja vara ett alternativ till Ekot i Sveriges Radio.

– Vi ser nu enorma utvecklingsmöjligheter för nyhetsjournalistiken i lyssnad form, säger Omnis chefredaktör Markus Gustafsson i ett pressmeddelande.

Det korta notisformatet med uppdateringar som sammanfattar olika nyhetssajters rapportering ska nu alltså slå sig in i poddvärlden. Omni pod kommer från och med nästa vecka podda varje vardagsmorgon.

– Löftet till lyssnarna är att alltid ge den bästa nyhetsöverblicken i lyssnad form. Dessutom med alla mediers perspektiv, vilket ju är kärnan av hela Omni-konceptet, säger projektledaren och nyhetsredaktören Henrik Svensson på Omni, i pressmeddelandet.

Nyligen startade även Aftonbladet en nyhetstjänst där lyssnaren dagligen kan ta del av nyhetsuppdateringar i poddform.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.