Enligt Fredrik Skavlan är det det stundande amerikanska presidentvalet som ligger bakom beslutet att flytta produktionen till USA. Foto: TT

Skavlan flyttar till New York

Publicerad

Talkshowen Skavlan kommer under hösten att spelas in i New York. Men programledaren Fredrik Skavlan hyser inga större förhoppningar om att kunna locka höstens huvudpersoner i det amerikanska presidentvalet till intervjufåtöljerna.

Enligt Fredrik Skavlan är det framförallt det stundande amerikanska presidentvalet som ligger bakom beslutet att flytta produktionen till USA, uppger NRK.

– Vi känner att den här hösten till stor del handlar om USA, så då tänkte vi att: ”varför inte spela in några program på Manhattan i New York?” Så vi har hyrt en studio och spelar in stora delar av säsongen där.

”Prioriterar inte skandinavisk publik”

Skavlan har under åren besökts av en strid ström välkända politiker och världsartister, men Fredrik Skavlan säger till NRK att han inte förväntar sig att huvudpersonerna i höstens amerikanska valkampanj, Hillary Clinton och Donald Trump, kommer att dyka upp i programmet.

– Jag tvivlar på att de prioriterar en skandinavisk publik som inte har rösträtt i valet, men hoppas kan man ju alltid.

Gäster från Skandinavien och USA

Enligt den norske programledaren kommer programmet att gästas av gäster från såväl Skandinvien som USA.

Säsongens första avsnittt, som sänds på SVT och NRK, kommer att spelas in i Stockholm innan redaktionen därefter flyttar till USA.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer