Foto: TT

Rolling Stone till salu

Uppdaterad
Publicerad

Tidskriften, som under nära 50 års tid spelat en viktig roll inom amerikansk musik- och populärkultur, letar efter en ny köpare.

Rolling Stone, som grundades 1967, sålde redan 2016 49 procent av ägandeandelarna till ett företag i Singapore.

Nu meddelar tidningens grundare Jann Wenner i en intervju i New York Times att man letar efter en köpare till resterande andelar.

– Vi vill hitta en köpare med en massa pengar. Rolling Stone har spelat en viktig roll i vår tids historia – på det sociala såväl som det politiska och kulturella planet – och vi vill behålla den positionen.

Fick böta 1,65 miljoner dollar

Magasinet, som firar 50 års-jubileum i november, har under årens lopp publicerat artiklar av författare som Hunter S Thompson och Tom Wolfe, och ett stort antal av omslagen har fotograferats av Annie Leibovitz.

2014 fick tidskriften dock hård kritik efter att ha publicerat ett reportage från en påstådd gruppvåldtäkt på University of Virginia, något som visade sig bygga på obekräftade uppgifter.

Publiceringen ledde sedermera till att Rolling Stone fick betala 1,65 miljoner dollar till den i artikeln utpekade studentföreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.