Gruppen Medina hoppar av Eurovision-festen. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Medina ställer in medverkan under Eurovision

Uppdaterad
Publicerad

Duon Medina, som kom tvåa i årets Melodifestival, skulle ha uppträtt under Eurovision-veckan i Malmö, men nu har Ali Jammali och Sami Rekik bestämt sig för att ställa in sin konsert i Eurovision Village. Anledningen är Israels medverkan i tävlingen, skriver Sydsvenskan.

Malmö stads projektledare för Eurovision, Karin Karlsson, bekräftar för tidningen att Medina hoppat av på grund av kriget i Gaza.

Ett antal avhopp har drabbat arrangörerna på grund av att Israel tillåts att tävla i Eurovision Song Contest. Sydsvenskan har tidigare rapporterat att Tarabband, Crying Day Care Choir och Nevergreens har ställt in sina konserter. Även Klubbkören har valt att inte genomföra sin konsert.

Eurovision song contest 2024

Under fredagen genomfördes en "Genocide Song Contest"–protest i Malmö. Affischer med budskapet "Israel ut ur Eurovision eller Eurovision ut ur Malmö", klistrades upp runt om i staden.

Det är oklart vem som ligger bakom kampanjen som grafiskt använde liknande typsnitt som Eurovisionarrangörerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet