Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi vet att hon är populär”, säger Melodifestivalens projektledare om Fröken Snusk. Foto: Henrik Montgomery/TT

Mello: Därför får Fröken Snusk stanna i tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Skandalen kring Fröken Snusk och Rasmus Gozzi växer: borttagna låtar, brutna samarbeten och nu väntar potentiellt en polisanmälan. Men det kommer inte hindra Fröken Snusk från att vara med i Melodifestivalen.

Musikbolagens branschorganisation Ifpi överväger att upprätta en polisanmälan gällande misstänkt manipulerade streams. Några av de låtar som kan omfattas, som redan tagit bort från Spotify, är samarbeten mellan artisterna Rasmus Gozzi och Fröken Snusk.

Den sistnämnda ska uppträda i Melodifestivalens andra deltävling med låten ”Unga & fria” som hon skrivit tillsammans med Sara Ryan.

Melodifestivalen 2024

”Är en spekulation”

Men varken polisanmälan, bortplockade låtar från Spotify eller Expressens ledarredaktions krav på att kasta ur Fröken Snusk ur tävlingen kommer att påverka Melodifestivalen, som menar att man inte har tillräckligt med information om fallet.

– Vi agerar inte på spekulationer. Det här är fortfarande en spekulation och vi behöver någonting mer för att kunna agera helt enkelt, säger Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka.

Han menar att frågan om oegentligheter i strömningstjänster är en fråga för musikbranschen, inte Melodifestivalen.

– Olagliga streams är naturligtvis inte bra, men vi baserar inte hennes medverkan på Spotifys streamingtjänst, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Musikbranschorganisationen IFPI överväger att polisanmäla Rasmus Gozzi och Fröken Snusk-samarbetena som anklagas för manipulerade streams. Foto: Christine Olsson/TT/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet