Melodifestivalen 2007 får ny form

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalen 2007 förlängs med en vecka. Det beror på att Andra chansen får en helt ny form. De åtta bidragen möter varandra i parvisa möten i en direktsändning lördagen efter de avslutade deltävlingarna.

-Andra chansen får en ny, större kostym och en helt egen kväll. Det blir ännu mer show, artisteri, nerv och spänning, säger Peter Nyrén, programchef för underhållning på SVT Fiktion i ett pressmeddelande.

Senast den 19 september ska bidragen till Melodifestivalen 2007 vara inlämnade.

Två Andra chansen-bidrag till final

Grundomgången av Andra chansen består av fyra möten, där vinnarna går vidare till en andra omgång. Där tävlas det i två möten, och vinnarna här går vidare till finalen. Andra chansen ska avgöras med telefonröstning i direktsändning.

-Den nya tävlingsformen gör att Andra chansen får en egen, tydligare identitet. Bidragen framför på nytt och tävlar mot nytt motstånd på ett nytt sätt. En riktig andra chans för artisterna och roligt för publiken, säger Martin Österdahl, projektledare för Melodifestivalen 2007.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.