Loreen gör mellocomeback i Malmö: ”Känns mäktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Melloturnén har nått deltävlingarnas sista anhalt och nu är det Malmö som står för festen. Lördagen kommer bjuda på allt mellan stora schlagerprofiler till Tiktok-stjärnor. Här är allt du behöver ha koll på inför fjärde deltävlingen.

I förra veckans deltävling blev det norska bröderna Marcus och Martinus tillsammans med Paul Rey som skickades vidare till finalen.  

På lördag kväll är det dags för fjärde och sista deltävlingen som går av stapeln på Malmö arena.  

Schlagerdänga, elektrorock och unga debutanter

Bland de sju tävlande bidragen syns bland annat Tiktok-profilen Emil Henrohn som lframför klassisk schlagerdänga, gruppen Smash into pieces som står för tävlingens elektrorocksbidrag och Talang-stjärnan Kiana som blir en av de yngsta artisterna att tävla i Melodifestivalens historia. 

Den stora snackisen under årets festival är att artisten Loreen gör comeback på melloscen. Det är drygt tio år efter vinsten med ”Euphoria”, som numera är en av Eurovision Song Contests största klassiker.

På lördag tävlar Loreen med bidraget ”Tattoo”, som handlar om att kämpa för kärleken.  

– Det är en väldigt ”Loreensk” låt, det känns mäktigt att tävla igen, säger Loreen till SVT.  

Carola i storslagen mellanakt

I veckan kom beskedet som fick melloälskare att jubla – Carola gästar mellanakten. I år är det 40 år sedan hon slog igenom som artist i Melodifestivalen med låten ”Främling”. 

På lördag firar hon jubileet genom att framföra debuthiten tillsammans med sina två andra Eurovisionbidrag ”Fångad av en stormvind” och ”Evighet”.  

Melodifestivalen ses direktsänt i SVT1 klockan 20.00 och går även att se på SVT Play.    

MELODIFESTIVALEN 2023 – STARTFÄLT DELTÄVLING 4:

1: Kiana – ”Where Did You Go”

2. Signe & Hjördis – ”Edelweiss”

3. Smash Into pieces – ”Six Feet Under”

4. Mariette – ”One Day”

5. Emil Henrohn – ”Mera mera mera”

6. Axel Schylström – ”Gorgeous”

7. Loreen – ”Tattoo”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.