Melody Farshin gör igenkänningshumor för förorten

Uppdaterad
Publicerad

Komikern Melody Farshin är aktuell med sin första komedispecial. Hon vill göra igenkänningshumor för andra generationens invandrare från miljonprogramsområden.

– Många från våra områden viftar bort svensk stand up för att det inte finns så många vi kan relatera till, och det är referenser vi inte relaterar till, säger hon.

Komikern och författaren Melody Farshin är aktuell med sin första egna komedispecial Tre streck på Stadsteatern. Hon hoppas skapa aha-upplevelser, men framför allt igenkänningshumor för dem som likt henne själv är andra generationens invandrare, uppvuxna i miljonprogramsområden.

Enligt Melody Farshin känner många från dessa områden att svensk stand up inte är något för dem. Det vill hon ändra på med sin föreställning.

Själv har hon upptäckt tre faktorer som format hennes identitetssökande, och som hon tror att många känner igen sig i. I videon kan du höra Melody Farshin berätta om dessa i SVT Morgonstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.