Metallica ställde in – sångaren sjuk

Uppdaterad
Publicerad

En magsjuk James Hetfield rusades till sjukhus sent i går kväll. Tusentals Metallica-fans fick lämna arenan en timme innan konserten skulle börja.

Inför ett fullsatt Globen kom tre av Metallicas fyra medlemmar ut på scenen med ett chockartat budskap till publiken: Kvällens konsert var inställd och sångaren James Hetfield på väg till sjukhus.

Live Nation har bekräftat att det rörde sig om magsjuka och sångaren var så uttorkad att han fick dropp. James Hetfield fick dock lämna sjukhuset samma kväll och Metallica flög tillbaka till USA i natt.

Kulturnyheternas webbreporter Sofia Benholm var på plats i Globen när beskedet kom.

– Sånt här är aldrig lätt...Som ni ser fattas en av oss här på scenen. James Hetfield har blivit allvarligt sjuk och är på väg till sjukhus. Han har haft en väldigt, väldigt dålig dag och han ska stanna kvar på sjukhuset för provtagning och observation, inledde Lars Ulrich det tråkiga nyheterna med att säga.

När han sedan tydliggjorde att konserten var inställd gick ett sus genom de tusentals förväntasfulla fansen.

– Men ni känner Metallica, vi kommer komma tillbaka och spela denna konsert senare i vår. Vi kollar våra scheman just nu och hoppas komma i maj. Då ska vi ”kick ass”, sa Lars Ulrich och möttes av applåder.

Live Nation uppmanar därför alla att spara sina biljetter och de som inte kan gå då får pengarna tillbaka.

Metallica, ett av världens mest kända hårdrockband, spelade på lördagen i ett likaledes utsålt Globen och fick översvallande recensioner.

Bandet, som bildades 1981 i Los Angeles, består förutom Hetfield av dansken Lars Ulrich på trummor, Kirk Hammet – gitarr och Robert Trujillo på bas.

I höstas kom deras nionde studioalbum, Death Magnetic.

Maria Holmin

Sofia Benholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.