Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tryck på klippet för att höra musikjournalisten Moa Lindstedt om samarbetet mellan Pharrell Williams och Miley Cyrus. Foto: SVT / Teenager

Miley Cyrus släpper nytt med Pharrell Williams – elva år senare

Publicerad

Det ryktas om att låten ”Doctor (Work it out)” ströks från Miley Cyrus hitalbum ”Bangerz” från 2013. Men nu, elva år senare släpps den – tillsammans med Pharrell Williams.

– Tillsammans får båda stjärnorna lysa, säger musikjournalisten Moa Lindstedt.

Artisten Miley Cyrus släpper nytt. Eller gammalt, enligt musikjournalisten Moa Lindstedt.

– Den här låten sägs vara skriven redan till ”Bangerz”-albumet från 2013 som kom med hits som ”Wrecking ball”. Men man ska ha tagit bort den innan släpp, kanske höll den inte måttet eller så passade den inte in då, säger Moa Lindstedt.

Släpps elva år senare

Låten har cirkulerat på internet sedan dess, men fick ett uppsving när artisten och modeskaparen Pharrell Williams under en visning på Paris modevecka valde att spela låten.

– Då anade man att det var ett riktigt släpp på gång, säger Moa Lindstedt.

Samarbetar

Bland upphovspersonerna står Pharrell Williams namn jämte Miley Cyrus. Att låten är ett gemensamt projekt hörs på soundet.

– Man kan verkligen höra Pharrells kännetecken på den här låten, det är den här funkiga basslingan med Mileys rockiga röst. Tillsammans får båda stjärnorna lysa, säger Moa Lindstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.