Robert Durst uppmärksammades stort i samband med HBO-serien ”The Jinx”. Foto: TT

Efter HBO-dokumentär: mordmisstänkt släpps inte mot borgen

Publicerad

Den mordmisstänkte mångmiljonären Robert Durst kan inte släppas mot borgen. Han har tidigare frikänts från mord men har blivit misstänkt på nytt sedan han råkat försäga sig i samband med en inspelning av en dokumentär för tv-bolaget HBO.

”Vad i helvete har jag gjort? Mördade dem alla förstås”, mumlade den nu 71-årige fastighetsmiljonären i en mikrofon han trodde var avstängd, men som var påslagen. Produktionsbolaget upptäckte Dursts uttalande först flera år efter inspelningen.

Efter det greps han på ett hotellrum i New Orleans där han tagit in under falskt namn. Enligt myndigheter fanns över 42.000 dollar (cirka 356.000 kronor) i kontanter, en revolver, marijuana och en latexmask i rummet.

Potentiellt farlig

Domaren, Harry Cantrell, utesluter frisläppande mot borgen eftersom han anser att den misstänkte utgör en potentiell fara för andra och att det finns flyktfara. Därför måste Durst stanna i fängsligt förvar i New Orleans, där han är misstänkt för vapenbrott.

Dursts advokat Dick DeGuerin har inte ansökt om borgen, men hävdar att gripandet av hans klient och genomsökandet av dennes hotellrum inte gick rätt till. Han anser också att utredarnas första förhör av Durst var felaktigt och skedde utan närvaro av någon juridisk rådgivare.

Mystiska dödsfall

Durst har varit misstänkt i flera mystiska dödsfall och försvinnanden. Hans första fru försvann från deras hem i delstaten New York 1982 och har inte återfunnits. Durst har dessutom frikänts för mordet på en granne som sköts till döds 2001. Kroppen styckades och kastades i havet. Durst hävdade själv att han sköt i självförsvar.

Dursts försvarare vill nu påskynda utlämnandet av sin klient från New Orleans till Los Angeles där han är misstänkt för att ha dödat en väninna. Hon var dotter till en maffialedare i Las Vegas och sköts i bakhuvudet dagen innan hon skulle vittna om Dursts frus försvinnande.

Dursts advokat har tidigare sagt att hans klient är oskyldig och att det händer att man ”mumlar saker som man inte menar”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer