Miljoner borta från Timbuktus konto

Publicerad

Sydsvenska Dagbladet rapporterar att rap-artisten Timbuktu stämmer sju olika bolag som tagit emot pengar från artisten. Enligt Jason Diakité, som han egentligen heter, har nästan fem miljoner kronor försvunnit från hans bankkonto.

Tambourine Studios har under flera år skött bokföring och ekonomi åt Jason Diaktés bolag SFG. I höstas upptäckte han av en slump att det bara fanns ett hundra kronor kvar på firmans bankkonto. Ett konto där det borde finnas flera miljoner kronor.

4,9 miljoner borta

Pengarna försvann från bolagets konto genom flera stora utbetalningar till sju olika bolag under 2006 -2008. Totalt har 4,9 miljoner kronor försvunnit. SFG riktar nu en stämningsansökan mot de bolag som har tagit över hans pengar för att få tillbaka pengarna. Ännu så länge har han inte polisanmält händelsen.

”Nej, inte än. Men det kommer kanske att göras”, säger Jason Diakité till Sydsvenskan

Bolaget bröt samarbetet med Tambourine

Enligt stämningsansökan, som Sydsvenskan tagit del av, tog Timbuktus bolag i höstas kontakt med Tambourine Studios, som lovade att man skulle ordna upp situationen. Men när det inte hände bröt SFG sitt samarbete med studion.

Tidningen har även varit i kontakt med advokaten Monica Kruser, som företräder tre av bolagen. Kruser intygar att det pågår en tvist, men att hon inte läst in sig tillräckligt ännu för att kommentera situationen.

”Jag hade inte en aning om att det här hade gått till stämning”, säger Monica Crusner till Sydsvenskan.

Mikael Ljung

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer