• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Foto: TT

Miljoner i skadestånd till Dinosauriemuseet i Kalmar

Publicerad

Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm ska betala nästan 12 miljoner kronor i skadestånd till Dinosauriemuseet utanför Kalmar. Orsaken är en dom i Stockholms tingsrätt som slår fast att Naturhistoriska gjort sig skyldigt till avtalsbrott, skriver Barometern.

2014 inledde de två museerna ett samarbete som bland annat gick ut på att Dinosauriemuseet skulle bygga upp en utställning i Stockholm. Men sedan man inte lyckats komma överrens om ett avtal kring entréavgifterna fick utställningen ställas in, varpå Dinosauriemuseet stämde Naturhistoriska på 24,8 miljoner för uteblivna entréavgifter samt intäkter från försäljning.

Domstolen minskar den begärda summan till 11,7 miljoner, men Naturhistoriska ska även betala Dinosauriemuseets rättegångskostnader på 837 000 kronor.

Naturhistoriska tillbakavisar att det rör sig om kontraktsbrott, skriver tidningen.

Dinosauriemuseet öppnade 2016 och inhyser bland annat utställningen A world of dinosaurs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer