Miljonsuccé för Rebecca och Fiona

Publicerad

Serien var ett pilotprojekt för att se hur det gick att göra en tv-serie enkom för webben. Över en miljon har hittills sett Rebecca och Fiona på SVT Play.

– Vi sa att om vi når 40 000 tittare per program skulle vi skåla i champagne, säger projektledaren Clara Mannheimer som nu har all anledning att fira.

Hittills att 1 146 662 sett webbserien om DJ-duon Rebecca och Fiona på SVT Play. En siffra som överstiger förväntningarna – rejält.
– Det är helt fantastisk, så otroligt kul, säger Clara Mannheimer.

Vill fortsätta följa duon
Från början skulle serien bestå av 10 stycken 15-minutersavsnitt där man skulle följa Rebecca och Fiona och deras genombrott.
Men när duon blev förband åt Robyn gjorde man ytterligare två program.
– Vi vill självklart följa upp Rebecca och Fiona men det beror på deras karriär, vilket steg de väljer att ta. Men det vore ju jättekul om det hände något i deras karriär som vi kunde följa, säger Clara Mannheimer.

Utvecklar andra webbprojekt
Och succén med Rebecca och Fiona har givit mersmak.
– Vi håller på och utveckla andra projekt för webben som vi tror mycket på. Det är väldigt kul att jobba mot webb, det innebär helt andra utmaningar och möjligheter än broadcast. Man måste lita mer på magkänslan och våga chansa mer, säger Clara Mannheimer.

Seriens 12 avsnitt går fortfarande att se på SVT Play här.

Sofia Benholm

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer